• A A A
Uitgebreid zoeken

Continue begeleiding tijdens de baring zorgt voor positiever verloop van de bevalling

Verloskundigen en kraamverzorgenden werken nauw samen om de zwangere vrouw en (eventueel) haar partner al vanaf het begin van de bevalling optimaal te ondersteunen. Uit onderzoek blijkt dat continue begeleiding van de barende vrouw de kans op medisch ingrijpen verkleint, er minder gebruik van medicamenteuze pijnstilling nodig is, een kortere baringsduur geeft en de tevredenheid van de barende vrouw vergroot. Continue begeleiding is gewenst voor iedere vrouw tijdens haar bevalling. Dat onderschrijven de KNOV, ActiZ Geboortezorg en overige betrokken partijen binnen de Stuurgroep zwangerschap en geboorte.

Lees verder

In de media

Lees hier het artikel 'Continue begeleiding tijdens de bevalling nog onvoldoende bekend' uit Kraamsupport oktober 2013.

Lees hier het artikel 'Vervroegde inzet kraamverzorgenden verdient meer aandacht' uit het nieuwsmagazine Nataal.

Lees hier het artikel Beter Bevallen uit de Wij jonge ouders van september 2012.

Lees hier het artikel Continue begeleiding tijdens bevalling van grote waarde uit Tijdschrijft voor verloskundigen van september 2013.

Samenwerking KNOV

ActiZ en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) hebben vanuit gemeenschappelijke belangen een Kwaliteitskader vervroegde partusondersteuning kraamverzorgenden opgesteld.

Continue begeleiding van de aanstaande moeder is een gezamenlijk speerpunt van beide organisaties. Doel is dat de barende tijdens de ontsluitingsweeën en bevalling niet alleen gelaten wordt.

Overzicht leden continue begeleiding

map
In het overzicht van ActiZ-kraamzorgleden kunt u per regio zien welke organisaties continue  begeleiding aanbieden.
 
Lees meer >>